Tuesday, July 22, 2008

iBand



Οι εξελίξεις στην ηλεκτρονική μουσική τρέχουν με τέτοια ταχύτητα που είναι αδύνατον να τις προλάβουμε όλες. Ένα πολύ εντυπωσιακό παράδειγμα είναι και αυτή η μικρή μπάντα που θα δείτε, η οποία αποτελείται από ένα Nintendo(όλοι κάποια στιγμή παίξαμε με αυτό) και από δύο iPhones (τα καλύτερα κινητά - υπολογιστές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη). Το Nintendo έχει κάποιο πρόγραμμα με ρυθμικές λούπες, ενώ πιο εντυπωσιακά είναι τα iPhones, που με την τεχνολογία αφής προσομοιώνουν το ένα μια κιθάρα και το άλλο ένα κλαβιέ.
Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πριν από λίγο καιρό, πως σε ένα κινητό θα μπορούσες να παίξεις με αρκετά μεγάλη ακρίβεια κάποιες συγχορδίες ...H Apple μας εντυπωσιάζει με τις δυνατότητες του πακέτου SDK, για την ανάπτυξη εφαρμογών που αφορούν πλέον και τις τέχνες.
Και αν αυτό σας φαίνεται απλά ένα παιχνίδι, σκεφτείτε το ενδεχόμενο ενός υπολογιστή γραφείου που σε μια επιφάνεια αφής θα προσομοιώνει όλα τα μουσικά όργανα, τα οποία παρόλο που είναι ψηφιακά πλέον έχουν μεγάλη πιστότητα ως προς το φυσικό ήχο. Πιθανό ενδεχόμενο ή απλά κινήσεις εντυπωσιασμού; Όπως και να ΄χει το μέλλον στην ηλεκτρονική μουσική προβλέπεται καυτό και εντυπωσιακό.

1 comment:

Bruno Cirillo said...

mprabo sou anneza opos kai stous ypoloipous tou team sas